Home > svenska > Saker att ta med sig till förlossningen som pappa

Saker att ta med sig till förlossningen som pappa

Överallt finns det massor med tips på vad en blivande mamma ska ta med sig till förlossningen och tiden på BB efteråt, men jag har inte sett nästan något alls om vad som är bra för pappor att ta med sig. Här är några tips på vad jag tyckte var bra att ha med:

  • Matsäck – Våran förlossning började sent på kvällen och höll på hela natten och nästa dag så jag var väldigt trött under hela förlossningen. Jag har ingen som helst aptit när jag är trött och blir dessutom illamående så för mig var det väldigt bra att ha något som är lätt att äta lite av då och då. Jag hade med mig några protein-bars och måltidsersättnings-bars som fungerade riktigt bra. Jag hade också med mig lite mackor och kokta ägg som var bra, men svårt att äta på grund av den extrema tröttheten.
  • Kompressionsstrumpor – Mina fötter blir ofta trötta av att stå mycket och ännu mer så när man inte får sova. Jag hade på mig kompressionsstrumpor under hela förlossningen och det var hur skönt som helst, fötterna kändes fräscha hela tiden.
  • Inomhusskor – Både på förlossningen och BB var det skönt med inneskor att ha på sig för att kunna gå runt utan att behöva ha på uteskorna.
  • Kamera – Mer eller mindre självklart. Även om man inte vill fota under förlossningen så är det trevligt att kunna ta lite foton på den nyfödde efteråt, antingen strax efter förlossningen eller på BB efteråt.
  • Telefon (smartphone) – Skönt att kunna slösurfa på internet då och då på BB medan barnet sover och kanske ringa och meddela övrig familj om hur det har gått.
  • Bok – Våran förlossning blev ganska utdragen och då och då blev det lite pauser av olika slag under forlossningen. Då var det skönt att ha en bok man kan ta fram och läsa en sida eller två. Även på BB efter förlossningen kan man vilja ha något att läsa.
  • Ombyteskläder – Om man stannar på BB med mamman och banet en natt eller mer kan det var skönt att ha nya kläder att sätta på.
  • Duschsaker – Det är även skönt att duscha om man stannar på BB. När vi var på BB fanns det handuk där, men schampo fanns inte, så jag fick gå förbi en kiosk på sjukhuset för att köpa lite schampo. Kan vara bra att ha med eventuella andra saker man vill ha efter att man duschat (tandborste, tandkräm, rakhyvel, etc).
Advertisements
Categories: svenska Tags: , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: