Home > svenska > Så fungerar det att flytta in tidigare hos Stångåstaden i Linköping

Så fungerar det att flytta in tidigare hos Stångåstaden i Linköping

Jag har precis flyttat ut från en lägenhet hos Stångåstaden i Linköping och hon som skulle flytta in efter mig ville gärna få tillgång till lägenheten några dagar tidigare. För mig var det inga problem eftersom jag hade dubbelt boende större delen av sista månaden, det enda problemet var att ta reda på hur det går till rent praktiskt.

Stångåstadens hemsida sa ingenting om det här, men de nämnde följande så verkade det gå bra ilallfall: “Har du gjort upp med den föregående hyresgästen om att få flytta in före kontraktsdatumet kan du inte begära ersättning om lägenheten är dåligt städad.”

I några 20 år gamla papper jag hittade i lägenheten stod det att om man ville låta den nya hyresgästen flytta in före kontraktsdatumet så skulle man lämna en nyckel till den nya hyresgästen och sedan lämna in alla andra nycklar som vanligt till Stångåstaden. Det här var för gammla papper för att våga lite på dem så jag fick ringa till Stångåstaden och fråga.

Det visade sig fortfarande gälla så jag lämnade ut en av nycklarna till nästa hyresgäst och gick sedan till Stångåstaden för att lämna in mina nycklar. Där gick allting smidigt och på kvittensen på att jag lämnat tillbaks nycklarna så stod det tillochmed att jag lämnat in 3 nycklar trots att jag bara gav 2, eftersom jag gett den andra till nästa hyresvärd.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: