Home > köp, svenska > Hur betalar man en bil?

Hur betalar man en bil?

För ett tag sedan köpte vi vår första bil på en bilhandlare i stan. Ett stort frågetecken innan köpet var hur man egentligen betalar för bilen. Man kan ju inte komma med hundratusentals kronor i kontanter till affären och går det verkligen att köpa något så dyrt som en bil med kreditkort, avgifterna som kreditkortsföretagen tar ut blir väl rätt rejäla.

Det här var tydligen en aldeles för trivial fråga för att hitta något på internet. På diverse forum kunde jag hitta några som frågade liknade saker och då pratades det om post/bankväxlar. Jag har inte riktigt koll på hur sådana fungerade, men det lät onödigt krångligt.

När det var dags att köpa bilen för oss så visade det sig att bilfirman föredrog att vi lånade deras dator, loggade in på vår internetbank och betalade in pengar direkt på deras plusgirokonto vilket gick väldigt smidigt.

Uppdatering 2014

Vi köte en till ny bil hos en bilhandlare för några måndader sedan. Denna gång ville de att vi skulle betala in pengarna på deras pg konto så att de fanns där samma dag som vi hämtade bilen (vilket var en dryg vecka efter att vi kom överens med säljaren att köpa bilen eftersom vi ville ha lite extra tillbehör monterade).

Advertisements
Categories: köp, svenska Tags: ,
 1. Simon Winge
  16 August, 2017 at 11:43

  Bilhandlare brukar hjälpa till med finansiering och en av dem som brukar hjälpa till som jag har använt mig av och kan rekommendera är https://www.hauto.nu/

  • 16 August, 2017 at 22:17

   Ja, jag skulle bli väldigt förvånad om en bilhandlare inte erbjuder någon form av finansiering. Men just min fundering var hur det egentligen fungerar när man inte vill ha någon finansiering utan vill betala allt kontant på en gång.

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: